Welpen

De welpen is een speltak voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar oud. Iedere zaterdag is er een opkomst waarbij kinderen nieuwe dingen leren door het doen van uitdagende activiteiten. Bij de welpen leren kinderen samen te werken en de natuur te waarderen op een speelse manier. Dit doen wij met behulp van het Jungle boek verhaal. Net als Shanti en Mowgli leren de welpen alles over hoe te overleven in de natuur en beleven ze spannende avonturen.  

Samen met een groep begeleiders wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de kinderen maar vooral heel veel plezier gemaakt. De leiding van de Welpen hebben allemaal een Jungle Boek naam. Elke opkomst wordt er op een speciale manier geopend en gesloten hierbij dragen de welpen een groene scoutfit blouse met de das van Scouting Didam, dit wordt tijdens alle scouting activiteiten gedragen.

Naast de wekelijkse opkomst wordt er 3 maal per jaar een kamp georganiseerd. Tijdens deze kampen wordt er een thema aangehouden waarbinnen er activiteiten plaatsvinden. Deze kampen bestaan uit een overnachting op het gebouw, een ouder-kind kamp en een zomerkamp. 

Lijkt jou de welpen leuk? Kom dan een keer kijken of neem contact met ons op! Wij draaien de opkomsten op zaterdagmiddag van 2 tot 4 uur op de mastworp te Didam. Vragen of een keer meedraaien? U kunt ons bereiken via de mail: welpen@scouting-didam.nl